ဝက္သားတုတ္ထိုးလုပ္ရာမွာ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား ( ၂၀- ၃၀ ေယာက္စာ)
- ၀က္အစံု ( နားရြက္ 6ခု၊ အျမီး- ၅ ခု ၊ ကလီစာ၊ အသဲ ၊ေက်ာက္ကပ္၊ အူခ်ိဳ၊ အူမ၊လွ်ာ = ၁ကီလိုခြဲ စီ ၊ အသား – တစ္ကီလို) လန္ဒန္မွာရႏိုင္တာမ်ားပါ။
-ပ်ားရည္ ၅၀ ဂရမ္ ( အစား သၾကားကိုပိုသုံးႏိုင္ပါတယ္)
-သၾကား ၅၀ ဂရမ္
- five spices powder (တရုတ္မဆလာ )စားပြဲတင္3 ဇြန္း
- ginger paste စားပြဲတင္ ၈ဇြန္း
-သစ္ဂ်ပိုး – ၅ခု
-နာနတ္ပြင့္ ၃-၄ ခု
-ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁၂ဇြန္း
-ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ – စားပြဲတင္၂၀ ဇြန္း ( ၂၅၀ မီလီခန္႕)
ဝက္အူမ်ားလွန္ေလွာျပီးေဆးကာ
ဆီပူတြင္သၾကားခ်ည္းမ်ားမ်ား
ေၾကာ္ျပီးလို႕ရဲလာရင္ ဝက္အစုံ ( ေက်ာက္ကပ္ နဲ႔ ဝက္အသား) ကလြဲရင္ အကုန္ေရာျပဳတ္လို႕ရပါျပီ၊ ဘာလို႕လဲဆိုေတာ့ အသား က်န္တာေတြႏူးခါနီးမွ ေရထပ္ထဲ႔ျပီး ျပဳတ္ပါမယ္၊ အစ ကတည္းကျပဳတ္ရင္ ႏူးလြန္းျပီး ေၾကကုန္မွာမို႔ပါ။ေက်ာက္ကပ္
ဒီေတာ့ ေက်ာက္ကပ္ေလးကိုမနံေအာင္ဘယ္
အားလုံးႏူးအိလာကာနီးရင္ ၾကက္ဥျပဳတ္ေလးေတြ အခြံခြါျပီးသားေလးေတြပါ ေရာျပီ ၅မိနစ္ ေလာက္ ထပ္ျပဳတ္ျပီရင္ ရပါျပီ၊
အရသာရွိတဲ႔ၾကက္ဥညိဳညိဳေလးေတ
အိသက္ကေတာ့ electric pan ထဲ အကုန္လွီးျပီးစီထား ျပဳတ္ေရေလးနဲ႔မီးေလွ်ာ့ျပီး
အခ်ဥ္ရည္ေလးကလြယ္ေပမဲ႔ေရးေပ
ထန္းညက္ခဲ ၂ ခဲေလာက္ကိုပ်စ္ပ်စ္က်ိဳျပီး
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္း၊ငရုုတ္သီ
============
Danuphyu Daw Saw Yee (London) —
Ref>>>>ကုိစိန္သန္း<<<
0 comments:
Post a Comment