7 Jul 2014

င႐ုုတ္သီးစားျခင္းေၾကာင့္ အသက္ရွည္ေစႏိုင္ဟု သိပၸံပညာရွင္မ်ား ေျပာၾကား


ခႏၶာကိုယ္မွာ နာက်င္မႈကို အာ႐ံုခံႏိုင္စြမ္းအား ဟန္႔တားျခင္းက အသက္ရွည္ေစေၾကာင္း၊ င႐ုတ္သီးမွာပါ၀င္တဲ့ Capsaicin ့ျဒပ္ေပါင္းက နာက်င္မႈအာ႐ံုခံပ႐ိုတိန္း TRVPI  ကို ဟန္႔တားေပးေၾကာင္း၊ ဒါေၾကာင့္မို႔ င႐ုတ္သီးေတာင့္ေတြနဲ႔ င႐ုတ္သီး ပါ၀င္တဲ့ အစပ္ဟင္းေတြ ပံုမွန္စားသံုးျခင္းျဖင့္ အသက္ရွည္ႏိုင္ေၾကာင္း သိပၸံပညာရွင္ေတြက ေျပာၾကားခဲ့တယ္။
ကယ္လီဖိုးနီးယားတကၠသုိလ္က သုေတသီအင္ဒ႐ူးဒီလင္းနဲ႔ သုေတသီေတြက ႂကြက္ေတြကို TRVPI ေခၚ နာက်င္မႈအာ႐ံုခံ ပ႐ိုတိန္းမထုတ္ လုပ္ႏုိင္ေအာင္ မ်ိဳး႐ိုးဗီဇျပဳျပင္ၿပီး အဲဒီေလ့လာမႈကို ျပဳလုပ္ခဲ့ၾကေၾကာင္း သိရသည္။

TRVPI  ေခၚ နာက်င္မႈအာ႐ံုခံ ပ႐ိုတိန္းမထုတ္လုပ္ႏုိင္တဲ့ အဲဒီႂကြက္ေတြဟာ ထူးထူးျခားျခား အသက္ရွည္ေၾကာင္း ၊ တျခားပံုမွန္ႂကြက္ေတြထက္ ၁၄ ရာခိုင္ႏႈန္းပိုၿပီး အသက္ရွည္တဲ့အျပင္ ပိုမိုက်န္းမာေၾကာင္း၊ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈေလ်ာ့နည္းၿပီး အသက္အရြယ္ေၾကာင့္ မွတ္ဉာဏ္ စြမ္းရည္က်ဆင္းမႈႏႈန္း ေလ်ာ့နည္းေၾကာင္း၊ ဒါ့အျပင္ ပံုမွန္ထက္ ကိုယ္လက္လႈပ္ရွားမႈ ပိုမိုျပဳလုပ္စရာ မလိုဘဲ အဆီပိုေတြကို ေလာင္ကၽြမ္းေစ ႏိုင္ေၾကာင္းနဲ႔ အသက္အရြယ္အုိမင္းလာတဲ့တိုင္ ခႏၶာကိုယ္တြင္း သၾကားဓာတ္ ေခ်ဖ်က္ႏိုင္စြမ္းအပါအ၀င္ ဇီ၀႐ုပ္ျဖစ္စဥ္ဟာ အသက္ငယ္ စဥ္ကလို ေကာင္းမြန္ေနတုန္းျဖစ္ေၾကာင္း သုေတသီေတြက ေတြ႕ရွိခဲ့တယ္။
သို႔ျဖစ္ရာ ခႏၶာကိုယ္မွာ နာက်င္မႈ အာ႐ံုခံႏိုင္စြမ္းကို ဟန္႔တားျခင္းက လူေတြမွာ နာက်င္မႈသက္သာေစ႐ံုမက အသက္ရွည္က်န္းမာေစၿပီး၊ အထူးသျဖင့္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါနဲ႔ အ၀လြန္မႈတို႔ကို ကုသရာမွာ အလြန္အသံုး၀င္ ႏုိင္ေၾကာင္း ဆဲလ္ဂ်ာနယ္မွာ ေဖာ္ျပခဲ့တဲ့ အဲဒီေလ့လာမႈမွာ ပါေမာကၡ သုေတသီဒီလင္းက ေျပာၾကားခဲ့တယ္။
ညြန္႔လြင္ (စက္မႈတကၠသိုလ္)

Health Updates Journal


0 comments:

Post a Comment