အိမ္ရွင္မအမ်ားစု မွားယြင္းစြာထားေလ့ရွိတဲ့ အယူအဆအမွားေတြကုိ
ဆင္ျခင္ႏုိင္ဖုိ႔ အတြက္ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အေအးမခံသင့္တဲ့ အရာဆယ္မ်ိဳးကုိ
ေဖာ္ျပေပးလုိက္ ပါတယ္။ အဲဒါေတြကေတာ့.....
၁။ ငရုပ္သီးေဆာ့
အအီစာေတြ၊ အသားကင္၊ အေျခာက္ေၾကာ္ေတြနဲ႕တြဲဖက္ၿပီးစားသံုး တတ္ၾကပါတယ္။ အရည္ပ်စ္ပ်စ္ကုိ ဖန္ပုလင္း၊ေကာ္ပုလင္းတုိ႔နဲ႕ထုပ္ပိုးထားတဲ့အတြက္ အိမ္ရွင္မအမ်ားစုက အခ်ိန္ၾကာလာတာနဲ႕အမွ် မႈိနဲ႕အဆိပ္အေတာက္ျဖစ္မွာစုိးရိမ္တတ္ ၾကတာနဲ႔ အေအးခံေရခဲေသတၱာထဲမွာ မွားယြင္းစြာထည့္တတ္ၾကပါတယ္။ တကယ္ ေတာ့ ဒီပစၥည္းေတြကုိ စတင္ၿပီးထုတ္လုပ္ခ်ိန္ကတည္းက အခန္းအပူခ်ိန္မွာ ထားရွိလုိ႔ရေအာင္နဲ႔ အခ်ိန္ၾကာၾကာခံေအာင္ ေနာက္ဆံုးထားရွိရမယ့္အခ်ိန္ကုိပါ တစ္ပါးတည္းစီမံထုတ္လုပ္ေပးထားတာမုိ႔ သံုးလုိ႔မရေတာ့မွာကုိ စိုးရိမ္စရာမလုိပါဘူး။
၂။အာလူး
ဒါကေျမႀကီးထဲကေနတူးၿပီးရရွိလာတဲ့ ဥအမ်ိဳးအစားလုိ႔ဆုိရမွာပါ။ ပရိုတိန္း ဓာတ္ၾကြယ္၀ၿပီးေတာ့ အထားခံတဲ့ အစားအစာတစ္ခုလည္းျဖစ္ပါတယ္။
သတိထား ရမယ့္အခ်က္အေနနဲ႕က သူ႕ကုိ တာရွည္အထားခံေအာင္လုိ႔ေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲ
ထည့္ဖုိ႔ မလုိပါဘူး။ အေအးဓာတ္က သူ႕ရဲ႕အရသာနဲ႕ အာဟာရဓာတ္ကုိပ်က္ျပယ္သြား
လုိ႔ပါပဲ။ ရိုးရိုးပလက္စတစ္အိတ္ေတြနဲ႔ေတာင္ တာရွည္အထားခံႏုိင္ပါတယ္။
၃။ေပါင္မုန္႔
ဂ်ံဳေပါင္မုန္႔၊ဆန္ေပါင္မုန္႔ေတြကုိေတာ့ အေအးမခံမိဖုိ႕ အထူးအေရးႀကီးပါ တယ္။အေအးဓာတ္နဲ႔ထိေတြလုိက္ပါကမာေၾကာၿပီး ေျခာက္လာတာရယ္ေၾကာင့္ပါ။ တာရွည္အထားမခံတဲ့အစားအစာမုိ႔လုိ႔ သာမန္အခန္းအပူခ်ိန္မွာနဲ႕ ေလးရက္ေလာက္ ထားရွိစားသံုးႏုိင္ပါတယ္။
၄။ၾကက္သြန္နီ
သူလည္းဥတစ္မ်ိဳးပါပဲ။ သူ႔ရဲ႕အျပင္ခြံကုိ ခြာလိုက္ပါက ပူရွိန္းစူးရွတဲ့အနံ႔
ထြက္ရွိလာတဲ့အတြက္ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အေအးခံထားရွိမိလိုက္ၿပီဆုိရင္ေတာ့
တျခား အရာေတြအားလံုးကုိ အနံ႔စြဲသြားေတာ့တာပါပဲ။ သူလည္း အာလူးတုိ႔လုိပဲ
အိတ္ေတြနဲ႔သိမ္းဆည္းထားတာက ပုိၿပီးေတာ့ အဆင္ေျပေစႏုိင္ပါတယ္။
၅။အားသြင္းဓာတ္ခဲ
အေအးခံဖုိ႔လံုး၀မလုိပါဘူး။အခန္းအပူခ်ိန္မွာထားရွိတာနဲ႕ကုိအ ဆင္ေျပေနပါၿပီ။ အရမ္းေအးလြန္းရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္ ပူလြန္းရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္ ဓာတ္သတၱဳစြမ္းအင္ ေျပာင္းလဲေစႏုိင္လုိ႔ပါ။
၆။ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီနဲ႕အမ်ိဳးအစားတူ အနံ႔အသက္ျပင္းတဲ့
ဥတစ္မ်ိဳးပါ။သူ႕ ကုိလည္း အေအးခံေပးစရာမလုိပါဘူး။ အနည္းဆံုးတစ္လခြဲ
ႏွစ္လအထားခံႏုိင္ပါတယ္။
၇။ခရမ္းခ်ဥ္သီး
နဂိုကတည္းက အရည္ထြက္တတ္တဲ့အသီးဆုိေတာ့ အေအးခံ၊ အစိုဓာတ္လံုး၀ေပးစရာမလုိပါဘူး။ အနည္းငယ္အထားခံဖုိ႔အတြက္ဆုိရင္ေတာ့ ပလက္စတစ္အိတ္မသံုးပဲနဲ႕ ေျခာက္ေသြ႔သန္႔စင္တဲ့ စကၠဴအိတ္နဲ႔ဆုိရင္ေတာ့ ပုိအဆင္ေျပပါတယ္။
၈။ေကာ္ဖီေစ့
အစိုဓာတ္ေပးလုိက္ရင္ လံုး၀ပ်က္စီးသြားႏုိင္တဲ့အရာပါ။ အေကာင္းဆံုးက ေတာ့ ဖန္ပုလင္းထဲ ေလလံုေအာင္ထားရွိရမွာပါ။
၉။လက္သည္းဆိုးေဆး
အိမ္ရွင္မပ်ိဳေမေတြအမ်ားဆံုးသံုးစြဲၾကမွာပါ။ အပူရွိန္လြန္ကဲတဲ့ ေနရာမွာထားလုိက္ရင္ ေျခာက္သြားမယ္လုိ႔စိုးရိမ္တာနဲ႔ပဲ
ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ပစ္လုိက္ ၾကတာပါ။ ဒါက မွားယြင္းေနပါတယ္။ တကယ့္မွာက
ေအးခဲသြားတတ္တဲ့ သေဘာကုိမ သိလုိ႕ပါ။ သာမန္အခန္းအပူခ်ိန္မွာပဲ
အခ်ိန္ၾကာအထားခံအသံုးျပဳလုိ႔ရပါတယ္။
၁၀။ေဆာင္းတြင္းသီးသခြားေမႊးသီး
ေဖ်ာ္ရည္မ်ားျပန္လည္ေျပာင္းလဲအသံုး ျပဳတတ္ၾကတဲ့ အသီးအႏွံေတြျဖစ္တဲ့ ၀က္သစ္ခ်သီးနဲ႕ သခြားေမႊးသီးတုိ႔ကေတာ့ သာမန္အပူခ်ိန္မွာဆုိရင္ တစ္လေလာက္အထားခံႏုိင္ပါ တယ္။
Team
0 comments:
Post a Comment