10 May 2014

သမၼတႀကီး ေသာက္သံုးရန္ အၾကံျပဳသည္႔ ႏြားႏို႔၏ အသံုးဝင္ပံုမ်ား


ဟင္းခ်က္ရာတြင္ အေၾကာ္အေလွာ္မ်ား အရသာငန္ေနပါက ႏြားႏို ့အနည္းငယ္ဆမ္းေပးပါ ..
 ဟင္းအရသာ ေပါ့သြားပါလိမ့္မယ္။
ငါးမေၾကာ္မီ ႏြားႏို ့ထဲ အခ်ိန္အနည္းငယ္စိမ္ျပီး ေၾကာ္လွ်င္ ငါးဟင္းမွာ မညွီေတာ ့ပဲ အရသာမွာ ပိုေကာင္းလာပါလိမ့္မယ္။
။ႏြားႏို ့ျဖင့္ မ်က္ႏွာသစ္လွ်င္ လက္ေပၚသို ့လိ္မ္းက်ံလွ်င္ မ်က္ႏွာနွင့္လက္ အေရျပားႏႈးညံ ့လာပါလိ္မ့္မယ္။
အ၀တ္အစားေပၚမွင္စြန္းထင္သည့္အခါ
ေရသန္ ့သန္ ့ျဖင့္အရင္ေဆးျပီးမွ ႏြားနို ့ျဖင့္ေနာက္ထပ္ထက္ေဆးေပးပါ.....ျပိးလွ်င္ေခ်းခၽြတ္ေဆးရည္ျဖင့္
ေဆးေလွ်ာ္ပါ။လံုး၀ေပ်ာက္ကင္းသြားပါလိမ့္မယ္။
ေရထဲကို ႏြားနို ့အနည္းငယ္ေရာျပီး ပန္းမန္မ်ားကို ေရေလာင္းေပးပါက ပန္းပင္မ်ားကို ပိုျပီးရွင္သန္ေစပါတယ္။

ႏြားႏို ့အၾကြင္းအက်န္ျဖင့္သားေရဖိနပ္(သို ့)အျခားသေရပစၥည္းမ်ားကိုအ၀တ္စျဖင့္ပြတ္တိုက္ေပးပါက သားေရမ်က္ႏွာျပင္ကို မအက္ကြဲေအာင္ တားဆီးႏိုင္သည့္အျပင္ နႈးညံ့ညက္ေညာေစပါတယ္။

အ၀တ္စျဖင့္ ႏြားႏို ့စြတ္ျပီးပရိေဘာဂမ်ားကိုပြတ္တိုက္ေပးပါကအညစ္အေၾကးမ်ားကၽြတ္ျပီး ေျပာင္လက္လာ
ေစပါသည္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုက္စားျပီးႏြားႏို ့တစ္ခြက္ေသာက္ေပးလွ်င္ အနံနံ ့ျခင္းကို
ေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။
(credit original writer)
ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥေတြက ေသြးတြင္း မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာအဆင့္ကို ျမင့္တက္ေစတယ္ဆိုတဲ့ အယူအဆေၾကာင့္ စားရမွာ ခပ္လန္႔လန္႔ျဖစ္ေနတတ္ၾကပါတယ္။ တကယ္ေတာ့ ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥ ေတြကို အသင့္အတင့္စားေပးမယ္ဆိုရင္ ေအာက္ပါအက်ဳိးေက်းဇူးေတြကို ရရွိႏိုင္ပါတယ္ -

မ်က္စိက်န္းမာေရးကို ေကာင္းေစပါတယ္

ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥစတဲ့ ဥအမ်ဳိးမ်ဳိးမွာ လူတင္နဲ႔ ဇီဇန္သင္းစတဲ့ ပ႐ိုတင္းဓာတ္တို႔မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အသက္ႀကီးခ်ိန္မွာ ျဖစ္တတ္တဲ့ မက္ကူလာ ယိုယြင္းပ်က္စီးမႈ (Macular Degeneration) နဲ႔ အတြင္းတိမ္ ေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။

ႏွလံုးေသြးေၾကာစနစ္ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းေစပါတယ္

တစ္ေန႔မွာ ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥ တစ္လံုးစားေပးရင္ ႏွလံုးအထူးကု ဆရာဝန္နဲ႔ ေဝးေဝးမွာေနႏိုင္တယ္လို႔
ေလ့လာမႈ တစ္ရပ္က ဆိုပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥကို ပံုမွန္ တစ္ေန႔တစ္လံုး စားတာေၾကာင့္ ေသြးခဲႏႈန္း၊ ႏွလံုးေရာဂါထတာနဲ႔ ေလျဖတ္တာတို႔ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က်ေစႏိုင္ လို႔ပါ။

ဦးေႏွာက္ရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာေတြက ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္

ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥအႏွစ္မွာ ဗီတာမင္ ဘီကိုလင္းဓာတ္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဥအမ်ဳိးမ်ဳိးကို ဦးေႏွာက္အတြက္ အစာလို႔ ဆိုၾကပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ နာ့ဗ္ေၾကာေတြရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာနဲ႔ ဖြံ႕ၿဖိဳးမႈကုိ အားေကာင္းေစတာေၾကာင့္ပါ။ ကိုလင္းဓာတ္ဟာ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ မိခင္မွာလည္း မရွိမျဖစ္ အေရးပါ ပါတယ္။ သေႏၶသား ဦးေႏွာက္ ဖြံ႕ၿဖိဳးမႈအတြက္ အေရးပါလို႔ပါ။

ရင္သားကင္ဆာ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္

ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥစားတာက ရင္သားကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က်ေစတယ္လို႔ တျခားေလ့လာမႈ ေတြက ဆိုပါတယ္။ တစ္ပတ္မွာ ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥႏွစ္လံုးေအာက္ ေလ်ာ့နည္းၿပီး စားတာက ရင္သား ကင္ဆာျဖစ္ႏႈန္း ေလ်ာ့နည္းေစတယ္လို႔ ေလ့လာသူေတြက ဆုိပါတယ္။

ဆံေကသာ၊ လက္သည္းနဲ႔ အသားအေရကို က်န္းမာလွပေစပါတယ္

ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥမွာ ဆာလဖာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အသည္းရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာေတြကို ေကာင္းေစ တာ၊ ဗီတာမင္ဘီ စုပ္ယူအား ေကာင္းေစတာ စတဲ့အာနိသင္တို႔ကို ရရွိေစႏိုင္ပါတယ္။ ဆာလဖာဟာ ေကာ္လာဂ်င္နဲ႔ ကီရာတင္တို႔ ထုတ္လုပ္မႈ ေကာင္းေစတာေၾကာင့္ အသားအေရကို လွပေစတာ၊ လက္သည္းေတြကို သန္စြမ္းေစတာနဲ႔ ဆံေကသာကို ေတာက္ပေစတာစတဲ့ အစြမ္းသတၱိေတြကို ေပးစြမ္းႏိုင္ပါတယ္။

ႂကြက္သားကို ဖြံ႕ၿဖိဳးေစပါတယ္

ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥထဲမွာပါတဲ့ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ ႂကြက္သားတည္ေဆာက္မႈကို အားေကာင္းေစပါတယ္။

ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ထိန္းေပးႏိုင္ပါတယ္

နံနက္စာအေနနဲ႔ ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥကို စားေပးတာက အဝလြန္ေနသူနဲ႔ ကိုယ္အေလးခ်ိန္မ်ားေနသူ ေတြကို ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ထိန္းေပးႏိုင္ေၾကာင္း လူဝီစီးယားနားျပည္နယ္ တကၠသိုလ္ရဲ႕ ေလ့လာမႈ အရ သိရပါတယ္။ နံနက္စာ အေနနဲ႔ ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥစားတဲ့သူေတြက ကယ္လိုရီမ်ားတဲ့ အစာေတြကို ေလွ်ာ့စားျဖစ္ကာ ၾကာၾကာဗုိက္ျပည့္ေစလို႔ ျဖစ္တယ္လို႔ ေလ့လာသူေတြက ဆိုပါတယ္။
 Health Articles


0 comments:

Post a Comment