7 May 2014

ဘူးသီးေၾကာ္ ပူပူေလး (ဘူးသီးေၾကာ္နည္း)

ButhiKyaw_Fried_Calabash



ဘူးသီးေၾကာ္ ပူပူေလးသံုးေဆာင္ ၾကပါအုန္းေနာ္။ လုပ္နည္းကေတာ႔ လြယ္ပါတယ္။ ႏွစ္သစ္ကူးေန႔က အိမ္မွာ မိသားစုနဲ႔ အတူ အကင္ေတြ အေၾကာ္ေတြ အစံုလုပ္စားျဖစ္တယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ဘူးသီး – တစိတ္  (၃လက္မ အရွည္မ်ား လွီးေပးပါ)
  • ေရႊလိပ္စာ အေၾကာ္မွုန္႔ – ၁၅၀ ဂရမ္ (သို႔) ဂ်ဳံမွုန္႔ – ရ၀ ဂရမ္ +ေကာက္ညွင္းမွုန္႔ – ၄၅ ဂရမ္ + ဆန္မွုန္႔ – ၃၅ ဂရမ္
  • ဆိုဒါ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
  • ေရ – ၁ခြက္ (၂၀၀ မီလီလီတာ)
  • ဆလက္ရြက္ – စည္း၀က္ (ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ)

Bu_Thi_Kyaw

ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • မန္းက်ည္ရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း (မန္းက်ည္သီးမ်ားကို ေရျဖင္႔ စိမ္ထားေပးပါ)
  • ငရုတ္သီးေဆာ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ငရုတ္သီးပြနီ ၅ေတာင္႔ကို ေရအနည္းျဖင္႔ ေရာၾကိတ္ေပးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
  • နံနံပင္ – အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ေၾကာ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ေဇာက္ခြက္ တစ္ခုထဲတြင္ ေရႊလိပ္ျပာ အေၾကာ္မွုန္႔(၁၅၀ ဂရမ္)၊ ဆုိဒါ နွင္႔ ေရ(၁ခြက္)
 ၂၀၀မီလီလီတာနဲ႔ ခပ္ ပ်စ္ပ်စ္ေလး သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။

Bu_Thi_Kyaw1

၂။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ား ထည္႔ျပီ ဆီပူသည္အထိ တည္ထားပါ။

၃။ ဆီပူလာလွ်င္ ဗူးသီးမ်ားကို မုန္႔ႏွစ္ခြက္ထဲ ႏွစ္ျပီ ဒယ္ထဲ တစ္ခုျခင္းဆီ ျဖည္းျဖည္းျခင္း ထည္႔ေပးကာ ဗူးသီးမ်ား ေရႊအုိေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။

Bu_Thi_Kyaw2

၄။ ဗူးသီးမ်ား ရလွ်င္ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ကာ ဆီစစ္ထားပါ။

Bu_Thi_Kyaw3

၅။ အခ်ဥ္ရည္အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္တဲ႔ (မန္က်ဥ္းရည္၊ ငရုတ္သီးေဆာ႔၊ ဆား၊ သၾကား၊ နံနံပင္) တုိ႔ကုိ ခပ္က်ဲက်ဲေလး ေဖ်ာ္ေပးပါ။

Bu_Thi_Kyaw4

၆။ ထုိ႔ေနာက္ ပန္းကန္ထဲတြင္ ဘူးသီးေၾကာ္၊ ဆလတ္ရြက္၊ အခ်ဥ္ရည္ တို႔ျဖင္႔ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…၏

ButhiKyaw_Fried_Calabash

http://www.wutyeefoodhouse.com


0 comments:

Post a Comment